Нестандартні та дуже ефективні рецепти з аптеки для краси!

Автор: admin
  1. Перекис водню

Всім відомий дезінфікуючий і дезодоруючий засіб, абсолютно нешкідливий і знайти його можна в кожному будинку. Ми очищаємо їй вуха і прикладаємо до порізів, щоб зупинити кров, але виявляється і для нашої зовнішності вона може бути корисною, більше корисной інформаціі для краси дивіться тут https://moe-misto.cv.ua.

Якщо ви любите поколупати на обличчі прищики, або самі видавлюєте чорні крапки, то перед цим не забудьте добре змочити шкіру перекисом водню. Вона добре розпушує роговий шар шкіри, і вони дуже легко виходитимуть на поверхню при натисканні разом з усім стрижнем.

Після видалення цієї нечисті зі шкіри, ще раз протріть ці місця – таким чином, ви закриєте та продезінфікуєте пори, і наступного дня на обличчі не буде жодних слідів.

У вас зненацька закінчився дезодорант? – протріть пахви перекисом водню, пітливість це звичайно не знизить, але запаху тривалий час точно не буде. До речі, якщо ви хочете продовжити на пару годин дію свого дезодоранту, наприклад, якщо чекає довга дорога, і щоб напевно залишитися свіжою, ця порада теж допоможе. Тільки наносите дезодорант вже на суху шкіру.

І якщо у вас під рукою немає ніякої косметики, перекис виручить. Перекис водню може замінити лосьйон та тонік, т.к. добре очищає, звужує і відбілює пори. Підходить для будь-якої шкіри, а для жирної просто ідеально, т.к. зменшує саловиділення і може використовуватися щодня.

Нестандартні та дуже ефективні рецепти з аптеки для краси!

  1. Бадяга

З усіх масок з додаванням перекису водню, маска з бадягою – найвідоміша.

Прісноводна губка на ім’я бадяга, в порошкоподібному вигляді продається практично в кожній аптеці. Багато хто вважає, що пілінг за допомогою бадяги мало чим поступається за ефектом салонним процедурам. В принципі, це так, але є один мінус – бадяга, що при тривалому застосуванні викликає ріст волосся. Якщо волосся на обличчі у вас вже є, то маски з бадягою вам не підходять.

Погодьтеся, недолік незначний. І якщо протипоказань у вас немає, то бадяга здатна чарівним чином змінити вашу шкіру. Верхній шар мертвих клітин після декількох масок практично повністю знімається. А в цьому прошарку і вугри, і комедони, і прищики різні. Робити такі маски краще, якщо знаєте, що найближчі 12 годин нікуди не підете, оскільки обличчя буде червоним, як у індіанця.

Коротше, просто розводьте порошок перекисом, і за хвилину наносите на вологу шкіру. Щоб почервоніння швидше спало, можна потім нанести цинкову мазь. Після цього протягом 3 – 4 днів шкіра може лущитися, і як тільки все відновитись, можна зробити таку маску – пілінг ще раз. Курс масок завжди кращий за одну, єдину. Але тут ви самі, станом шкіри вирішуйте, скільки вам треба їх зробити.

  1. Настойка календули

Настоянка календули необхідна в кожній аптечці. Доведено, що вона є більш ефективною, ніж препарати йоду, для лікування ран та порізів, оскільки календула має унікальну здатність прискорювати регенерацію тканин, зменшувати запальні процеси та викликати загоєння ран.

Якщо цей засіб допомагає вилікувати від фурункулів і виразок, то вугрів точно позбавить. Я взагалі вважаю настоянку календули найкращим лосьйоном. Якщо вас лякає спирт, розведіть її водою в пропорції 1 до 1.

Ще, настойка календули здорово підсушує шкіру голови, і якщо ви періодично її втирати, волосся буде забруднюватися помітно менше. Для зміцнення волосся можна додати до настоянки календули рицинової олії. Втирати треба протягом місяця, і це добре допомагає при себореї.

  1. Лівомеколь

Вітчизняна мазь «Лівомеколь», має досить сильну протизапальну та протимікробну дію, і активна щодо різних мікроорганізмів (стафілококів, синьогнійних та кишкових паличок).

Якщо ви поранилися, обпеклися, у вас фурункул, ви самі розколупали обличчя або відчуваєте, що починає пробиватися прищик вам може допомогти ця мазь. Товстим шаром наносите на хворе місце, поки не пройде. А минає після неї, досить швидко.

Нестандартні та дуже ефективні рецепти з аптеки для краси!

  1. Саліциловий спирт та саліцилова мазь

Компонент практично всіх протиугрових та протисеборейних засобів, саліцилова кислота, розчинена в спирті, продається в кожній аптеці. Якщо у вас вугри, чорні крапки, прищі на спині, дуже жирна шкіра або проблеми з кератолізацією – це засіб для вас.

Нещодавно читала, що в Америці проводилося дослідження на тему найефективнішого засобу проти вугрів і прищів. Американці дійшли висновку, що саліцилова кислота поки що найкраще з відомих, і вважають її, чи не панацеєю при всіх проблемах зі шкірою.

Одна моя подруга дуже результативно бореться із чорними точками, застосовуючи щовечора саліцилову мазь після протирання перекисом водню. Саліцилова мазь діє м’якше, ніж спирт, і добре відлущує мертві клітини шкіри.

Попереджу вас – саліциловий спирт дуже сушить шкіру, тому наносите його точково. До речі, саліцил розчиняється тільки у спирті, тому незрозуміло звідки він береться до безспиртового лосьйону. А ще саліцилова кислота перешкоджає появі мозолів та огрубіння шкіри, тому після педикюру наносите її на п’яти та інші проблемні місця.

  1. Цинкова мазь

Цинкова мазь – це протизапальний засіб, який має підсушуючу, адсорбуючу, в’яжучу та антисептичну дію. Після чищення особи, у тому числі й саморобної, при вуграх та будь-яких запаленнях наносите на шкіру цинкову мазь.

Знову ж таки якщо прищик починається, намажте це місце на ніч і вранці, швидше за все, від нього і сліду не буде. Не дарма цинк входить до складу широко рекламованих засобів для проблемної шкіри. Тільки коштують вони дорого, а мазь – копійки.

Далі, щоб у вас не було роздратування після депіляції у зоні бікіні, нанесіть на кілька годин цинкову мазь. Зазвичай достатньо одного застосування, щоб забути про цю неприємність до наступної процедури.

Ви зробили педикюр – вдома чи в салоні, і хочете якнайдовше зберегти ефект? Просто періодично наносите на стопи та п’яти цинкову мазь. Перевірено.

  1. Апілак (випускається у формі мазі, свічок, БАДу)

“Апілак” це запатентована одним Таллінським фармацевтичним заводом, торгова назва препарату на основі бджолиного маточного молочка. Випускається ще з радянських часів і допоміг цей засіб не одному поколінню людей. «Апілак» – загальнозміцнюючий засіб, адаптоген, біогенний стимулятор метаболічних процесів, а також джерело амінокислот, купи вітамінів та макроелементів.

Спектр хвороб, у яких його призначають величезний. Часто «Апілак» прописують дітям за відсутності апетиту, людям у відновлювальний період після операцій та стресів як додатковий засіб при лікуванні безпліддя. Мазь у комбінації з Бадом входить у курс лікування себореї та нейродерміту, і вже через місяць застосування зменшує жирність шкіри, знижує кількість запальних елементів, зменшує свербіж.

При жирній, проблемній шкірі обличчя корисно хоча б раз на тиждень наносити «апілак» на шкіру товстим шаром. Якщо у вас синдром хронічної втоми, великі фізичні чи розумові навантаження, або просто хочете підбадьоритися прийом «Апілака» це один із найбезпечніших способів це зробити. Продається у кожній аптеці, коштує дешево.

Нестандартні та дуже ефективні рецепти з аптеки для краси!

  1. Олія звіробою, ромашки, кропиви, реп’яхову олію, рицинова олія

Всі ці олії далеко не дефіцит, доступні за ціною і дуже добре живлять та відновлюють волосся. Я раджу купити все та по черзі робити гарячі обгортання з ними. Зазвичай масло розфасовується в маленькі скляні пляшечки, я просто ставлю їх у склянку з окропом, а за хвилину вже нагріту олію наношу на волосся. Робіть так двічі на тиждень.

  1. Англійська сіль (інакше сульфат магнію або магнезія)

Препарат відомий усім гіпертонікам та людям із хворобами печінки. Наскільки я знаю, швидкої допомоги магнезію в ампулах використовують для швидкого зниження тиску. Але для наших з вами цілей – набуття доглянутості та здоров’я – нам знадобиться магнезія в порошку.

Якщо вам треба терміново, буквально за 1 день схуднути, вам допоможе ванна з додаванням 1 кг магнезії. Ефект ґрунтується на виведенні зайвої води з організму. Ванна корисна і людям, які страждають набряками, вона добре допомагає ниркам впоратися з навантаженням.

Хворим на псоріаз така ванна теж дуже полегшить життя, тому що добре очищає шкіру. Ванна з англійською сіллю буде корисна і людям із проблемною шкірою на тілі, прищами на спині та грудях і просто охочим очистити організм. Тільки не зловживайте, ванну з магнезією можна застосовувати максимум – раз на місяць, дуже вже це сильний засіб.

  1. Глина косметична

Про глину (білу, зелену, блакитну тощо) начебто й так усім відомо. І про те, що глиняні маски, ванни та обгортання реально діють, думаю теж. Обов’язково купіть пару упаковок, якщо ще не пробували. Біла глина краще підходить для сухої шкіри та волосся, зелена, для проблемної шкіри, та жирного волосся, блакитна, в принципі, підходить усім.

Звичайно, проста косметична глина не така ефективна як, наприклад, марокканська, або та що продається в індійських магазинах. Але й ціна відрізняється.

Нестандартні та дуже ефективні рецепти з аптеки для краси!

  1. Паста «Сульсена»

Відоме ще нашим батькам засіб по догляду за волоссям паста «Сульсена» – це емульсія на основі дисульфіду селену. Цей дисульфід є себорегулятором, і має протиперхотну дію.

Паста «Сульсена» вам допоможе, якщо у вас лупа, тьмяне січене волосся, а так само, якщо воно швидко жирнеться, січеться або випадає. Сірка, що входить до складу пасти, зміцнює і ущільнює волосся зсередини, так що після застосування вони здаються товстішими.

Добре допомагає, якщо ви хочете збільшити проміжок між миттям голови. Особисто можу підтвердити – волосся довше залишається свіжим і дивовижно блищить.

  1. Ромазулан

«Ромазулан» це протимікробний та протизапальний препарат, що складається з екстракту ромашки аптечної та ефірної олії ромашки (живий азулен). Той хто, як і я, є шанувальником ромашкового запаху – гадаю, прийде від цього препарату у захваті.

Принадність «Ромазулана» в тому, що його можна додавати всюди: у ванни, в шампунь, в саморобне мило, в гель для душу, маски. Його можна використовувати як лосьйон при жирній, проблемній шкірі, і взагалі при будь-якому запаленні шкірі, при хворобах ясен і навіть як дезодорант.

Ви тільки уявіть собі, що коли в косметику додають буквально один грам азулена, вона вже має лікувальний ефект, а тут як багато його в 100 мл. упаковці. Вважаю, що «Ромазулан» має бути у кожної жінки, яка дбає про свою красу.

  1. Кубики із травами!

Ромашка+черга+масло жожоба+оливкова олія! І все в морозилку! А вранці кубиком протирати обличчя! Воно стає свіжим, рум’яним та м’яким! І взагалі протягом дня якщо обличчя втомлене, варто протерти, і втома обличчя пропадає!

Нестандартні та дуже ефективні рецепти з аптеки для краси!

  1. Аєвіт

Від зморшок супер засобів. Наносити на шкіру навколо очей. Капсули коштують 34 рублі. Це вітамін “А і “Е” разом, наносити вранці та ввечері під очі. Або можна мазати тільки 1 раз на день, тримати 2 години, потім він вбирається, або його промокнути серветкою. Якщо вдома, то весь день можна ходити! Хороший ефект.Використовувати 2 тижні, потім перерву.

  1. Блефарогель № 1 (ціна близько 150 р)

— там гіалуронова к-та. Від «мішків» під очима.

Наносити товстим шаром 3 рази на день і обов’язково на ніч жирненько, через кілька днів набряки повинні зійти і втекти зморшки.

Ще можна спробувати рицинова олія – вранці на 2 години наносити після гелю (ліфтинг ефект)

Можна піти ще далі, і придбати чисту гіалуронову кислоту в ампулах (на сайті або фірмі, де отоварюються косметологи) і ампулу влити у флакон з блефарогелем. Щоразу перед нанесенням добре струшувати та наносити.

  1. Пілінг – голлівудське чищення

На чисту суху особу наносять розчин хлористого кальцію, чекають, поки висохне, потім наноситься другий шар, і знову чекають на підсихання. Намилюють руки дитячим милом і масажують шкіру, скочуючи котушки. Механізм тут наступний: хлорид кальцію взаємодіє з милом (натрієва та калієва сіль вищих карбонових кислот), утворюється хлорид калію або натрію та нерозчинна кальцієва сіль вищих карбонових кислот, яка скочується, попутно захоплюючи частину верхнього шару кератинових лусочок. Виходить поверхневий обережний пілінг.

Використання хлориду кальцію для очищення шкіри можливе за відсутності запальних елементів. Дуже ефективно. Перевірено!

  1. За 24 рублі Гепаринова мазь (від набряків… якщо вранці страшні мішки під очима)
  2. Ну і Ретиноєва мазь – джерело вітаміну А

Мазь позиціонується, як протиугріва, але є так само прекрасною профілактикою старіння, покращує стан шкіри, прибирає почервоніння.